3 januari 2010

Santa's Slay (2005)

First-timer David Steiman komt met een kerstslasher die volledig in de lijn van Silent Night, Deadly Night ligt. Steiman begint echter met kilometers voorsprong door zijn versie van de Kerstman - zoon van Satan - in te vullen met niemand minder dan worstellegende Billy Goldberg. Zoiets lijkt op voorhand al niet fout te kunnen lopen, maar helaas kan Santa's Slay de verwachtingen (die door Goldberg toch wel relatief hoog lagen) niet inlossen.

Naast Goldberg speelt ook Emilie de Ravin een centrale rol; beter bekend als Claire in Lost past ze perfect als de 'girl next door' (al zien de buren er hier zo niet uit) waar het hoofdpersonage stiekem verliefd op is. Het is echter dit hoofdpersonage dat de zwakke schakel is: Douglas Smith weet nooit te overtuigen of zelfs maar te interesseren en komt flink tekort om een film te dragen. Maar nog veel belangrijker in dit soort film is het script: zitten er genoeg originele moorden of oneliners in de film om het allemaal boeiend te houden? Helaas niet, al heeft Santa's Slay zeker en vast zijn momenten (wie geniet nu niet mee wanneer de kerstman zich laat gaan op Fran Dresscher en James Caan?) is de hoeveelheid aan sterkste scènes te laag om anderhalf uur te kunnen boeien. Om nog maar zo vriendelijk te zijn om niet uit te weiden over het einde, want wie ooit bedacht heeft dat een partijtje curling een passende climax zou zijn mag zelf op het lijstje van Billy Goldberg verdwijnen.


5.0

1 opmerking:

  1. Heb 'm met kerst ook weer eens gezien, maar dit is zo'n soort slechte film, dat die toch vermakelijk is om te kijken. Dat is vooral te wijten aan het oerslechte spel van Goldberg en Smith en het belachelijke script.

    BeantwoordenVerwijderen